Inspirace

Dobrovolníkem se může stát každý. Někdy i nečekaně.

Šárka Hloušková|22. 4. 2018|

Osud nás s manželem zavál v roce 2016 na měsíční dovolenou na Bali. Ostrov nás úplně učaroval, svojí atmosférou, lidmi, teplem, přírodou, mořem. Cítili jsme, že bychom tu mohli žít. Odjeli jsme domů, zařídili jsme vše potřebné v práci.

Manžel pracoval jako digitální nomád, pro něho se nic nezměnilo. Já jsem ovšem musela přeorganizovat celý můj profesní život. Stejně jsem se točila v kruhu a teď zpětně mohu říct, že jsem za to moc ráda. Jednu kapitolu jsem uzavřela a otevřeli se mi další možnosti. Zůstala jsem v oboru, který mě ohromně baví, jen jsem si práci přestěhovala na Bali.

Jak jsem se stala učitelkou na Bali

Po návratu zpět na Bali jsme se usadili ve vesničce Seraya. Okamžitě jsem se zamilovala do místních dětí. A to až tak, že pro ně vedu každý den na terase našeho bungalovu dobrovolně výtvarný kroužek. Začínala jsem se třemi dětmi, které se chodily dívat, co si to tam ta běloška na terase kreslí. Teď po 10 měsících jich tu mám už 43.

Ano, čtete správně 43 dětí. Chodí mi sem už 2 vesnice. Děti jsou úžasné, malujeme, kreslíme, stříháme, lepíme, hrajeme na piano, zpíváme, mastíme pexeso a puzzle, učíme se anglicky. Po výtvarné výchově chodíme po vesnici a sbíráme plasty.


Ve škole nemají výtvarnou výchovu

Jsou to děti místních chudých rybářů. Jejich rodiče nemají peněz nazbyt, nezbývá jim na nákup pastelek ani sešitů. Na základní škole tyto děti nemají výtvarnou výchovu, a tak i proto jsou vděčné za každý podnět, obrázek, který si mohou odnést domů.

S dětmi je to krásná práce, hodně mě naplňuje a vím, že má smysl.



Klubovna pro děti BUDE!!!


Před měsícem jsem vyslovila nahlas myšlenku, že chci pro děti postavit klubovnu, protože u mě na verandě už je to "masakr". Dětí je moc, nemají místo na vyrábění, kreslení, strkají se a perou.

Myšlenku jsem dotáhla do konce. Vytvořila jsem projekt, který jsem spustila na Startovači a už teď vím, že klubovna bude! Lidé, které můj příběh oslovil, mě podporují a nabízejí pomoc.

Z celého srdce vím, že když něco opravdu hodně chci, tak to dokážu. Stejně jako to dokážete vy. Pomáhejte, tisíckrát se vám to vrátí, a ten pak pocit stojí za to.

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho se svými přátelmi.

  
  
Šárka Hloušková
Šárka. Obyčejná holka, narozená v minulém století Husákovi éry - prej trochu trhlá - no, kdybych nebyla, nebyla bych teď šťastná a tady.

Jinak detoxikační specialistka a majitelka projektu www.letimenabali.cz a www.dokrabicky.cz.

Zpět

Partneři

Digimadi
Digitální kancelář
Festival
digitálních nomádů
NaNomádskéStezce.cz
Nomádka Hanka Šormová