Cestopis Thajsko

Nejkrásnější ostrov Thajska - Nangyuan Island

Lenka Mikešová|27. 1. 2018|

Pokud budete na ostrově Koh Tao určitě Vám doporučuji udělat si výlet na blízké souostroví 3 malých ostrovků Nangyuan Island. Tyto ostrovy jsou spolu spojeny písečnou šíjí. Když si dáte do google.com vyhledat Koh Tao hodně často se vám objeví fotky právě tohoto souostroví. Ostrůvky a celá scenérie vypadá velmi malebně a lákávě.

Jak se dostat na Nangyuan Island

Abyste se sem dostali, stačí přijít na hlavní pláž (Sairee beach) na Koh Tau a vyhlídnout si nějakého Thajce, který má svoji malou loďku a provozuje lodní taxi. Domluvíte se s ním, že tam chcete odvést a v kolik hodin chcete, aby vás vyzvedl nazpátek. On tam mezitím odveze ještě další lidi a je možné, že na zpáteční cestě nepojedete již sami, ale s dalšími turisty. Za odvoz jsme platili 400 THB a peníze jsme mu dávali až při zpáteční cestě. Člověk se trošku podivuje nad tím, že nám důvěřoval, že nazpátek nepojedeme s někým jiným. Důležité je si zapamatovat číslo loďky, protože kolem 17-18 h většina turistů musí souostroví opustit. Kromě těch, kteří jsou tady ubytovaní. Pak vám k molu přijede několik loděk a vy si zrovna nemusíte vzpomenout, jak vypadal ten "váš Thajec".

Místní potápěčské centrum a pro zájemce ubytování

Za vstup do resortu Nangyuan Island zaplatíte poplatek 100 THB na osobu. Na pláž se nesmí nosit plastikové láhve a různé konzervy. Ve vodě se pak nesmíte potápět s ploutvemi, abyste neponičili mořské korály. Z moře by se neměli také brát žádné mušle či ulamovat korály.

Na souostroví se nachází bar a restaurace, kde si můžete dát něco k snědku či vychlazený koktejl. Je tady i místní potápěčské centrum, kde si můžete půjčit šnorch a brýle, nebo využít jejich služeb. Jestli máte s sebou i velký baťoh, nepotřebné věci můžete dát do skříňki v potápěčském centru, kterou si pronajmete.

Nezapomeňte se jít podívat na místní vrcholek, kde se můžete pokochat vyhlídkou a uvidíte celý ostrov v plné své kráse. Můžete zde pořídit i několik scenérických fotografií na památku.

Na Nangyuan Island je i několik chatek, které jsou spojeny dřevěnými lávkami. Pro zájemce je zde možnost se ubytovat v Nanqyuan Island Drive Resortu. Pokud si objednáte nějaký potápěčský kurz, ubytování by mělo být v ceně.

Místní pláž patří mezi nejkrásnější v celém Thajsku. Jinak co se týká přeplněnosti pláže, tak nemějte obavy, na první pohled zde sice bylo dost turistů, ale tím, že je píšečná šíje docela dlouhá, jde si najít pohodlné místečko jen sami pro sebe.

Moře, vodní fauna i flóra jsou tady úchvatné. Určitě si vemte s sebou šnorchl, ať můžete obdivovat podvodní království. A doporučuji i silný opalovací krém. Ať se nespálíte, tak jako já. A nějaký kloubouk také neuškodí.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho se svými přátelmi.

  
  
Lenka Mikešová
Ahoj, jmenuji se Lenka
a jsem nadšená amatérská cestovatelka

Ráda cestuji bez cestovek, na vlastní pěst. Je to levnější, zábavnější a plné zážitků. Za začátku jsem cestovala pouze po Evropě, navštivila jsem některé severské a jižní země. Potom jsem objevila kouzlo Thajska a cestování tak dostalo úplně jiný rozměr.

Zpět

Partneři

Digimadi
Digitální kancelář
Festival
digitálních nomádů
NaNomádskéStezce.cz
Nomádka Hanka Šormová