Cestopis Thajsko

Cesta do Thajska, levně a bez cestovky

Lenka Mikešová|12. 1. 2018|
Když jsem minulý rok přemýšlela, kam vyrazit na dovolenou, věděla jsem, že chci někam dál a určitě někam mimo Evropu. Udělala jsem si takový malý cestovatelský průzkum a jednoznačně zvítězila JV Asie. Samozřejmě, že mě lákala třeba i Austrálie, Nový Zelánad, Tanzánie, ale tyto země by vyšly o něco dráž než JV Asie, takže jsem se rozhodla pro Asii. Navíc mi přijde, že JV Asie se velmi rychle turisticky rozvíjí. Malebný ostrov téměř bez turistů se může za pár let přeměnit na turisticky vyhledávané místo. Proto, pokud Vás tato oblast láká, určitě dlouho neváhejte a vyražte. Protože mi přijde, že čím dál více lidí nachází zalíbení v tomto koutku světa a pravidelně se sem vrací.

Cestování bez cestovky

Při volbě, kterou zemi navštívit, jsem váhala mezi Thajskem, Filipínami a Vietnamem. Při výběru země musíte vzít v úvahu i dobu pobytu v zemi. Podle toho se pak rozhodnete, jestli stihnete navštívit jednu zemi či procestujete více míst. Thajsko se mi zdálo nejsympatičtější. Také ho hodně lidí doporučovalo, jako nevhodnější zemi při své první cestě do Asie, když jedete sami, bez cestovky. Určitě se toho nebojte, protože bez cestovky se dá taky cestovat a určitě si to i víc užijete. Pokud byste přeci jen chtěli jet na nějaký organizovaný výlet, můžete využít místní cestovní kanceláře, které jsou na každém kroku a nabízí různé druhy výletů. Častý je výlet třeba na nějaký ostrůvek v moři spojený s oběděm, šnorchlováním.

Kdy jet do Thajska?

Nejlepší období pro návštěvu Thajska je listopad až březen. Ve zbylých měsících se tam dá také cestovat, ale počítejte, že bude období deštů, takže přes den vždycky pár hodin sprchne. Na některé ostrovy na východním pobřeží (Ko Samui, Ko Tao) se dá i v červenci a srpnu. Turisticky nejatraktivnější období je kolem Vánoc, letenky v této době jsou nejdražší, takže spíše doporučuji jet až v únoru či březnu.

Cena dopravy

Nejideálnější je, když víte, kdy přesně chcete jet a na jak dlouho. Potom si můžete koupit letenky za relativně nízké ceny. Pokud rádi plánujete dovolenou dopředu, určitě neprohloupíte, když si koupíte třeba 4-6 měsíců předem letenky.

Já jsem kupovala letenky přes český vyhledávač letenek, který vám najde nejlevnější leteckou společnost a případně zobrazí ještě lastminute akce. Protože jsme letenky kupovali pár dní před odjezdem, vyšla nás jedna na 18 000 Kč. 

Letenky na únor 2015 se nyní pohybují kolem 14 000 - 15 000 Kč. Pokud ale sledujete různé akční nabídky, letenky z Prahy do Bangkoku se dají sehnat i za 12 000 - 13 000 Kč. Což už je dobrá cena. Proto pokud můžete, kupte letenky dříve, ať na nich ušetříte. Zůstate vám tak větší rozpočet na samotné cestování.

Určitě vybírejte letenky i podle přestupů a doby čekání na další spoj. Když máte třeba 2 přestupy místo 1, tak bývají letenky většinou dražší. Nezapomeňte, že cena u letenky na webu, nemusí být konečná, protože se tam většinou ještě připočítá cena za zavazadlo nebo i za úhradu letenky kartou, nebo různá pojištění. Takže na to si dávejte pozor a plaťte jen za to, co opravdu využijete. Důležité je, i jakou váhu má mít vaše zavazadlo, ideální když si v ceně letenky můžete vzít zavazadlo do 30 kg.

Já jsem do Thajska letěla společností Emirates a určitě ji můžu doporučit. Letušky byli milé, sedadla docela pohodlná, u každého sedadla bylo malé lcd, kde jste mohli sledovat nejnovější filmy, nebo hrát nějakou hru. Letenku jsem ale nekoupila přes stránky Emirates, ale přímo na pelikan.cz.

Doufám, že jste se nechali inspirovat a letos vyrazíte do nějaké exotické země Asie.


Líbil se Vám článek? Sdílejte ho se svými přátelmi.

  
  
Lenka Mikešová
Ahoj, jmenuji se Lenka
a jsem nadšená amatérská cestovatelka

Ráda cestuji bez cestovek, na vlastní pěst. Je to levnější, zábavnější a plné zážitků. Za začátku jsem cestovala pouze po Evropě, navštivila jsem některé severské a jižní země. Potom jsem objevila kouzlo Thajska a cestování tak dostalo úplně jiný rozměr.

Zpět

Partneři

Digimadi
Digitální kancelář
Festival
digitálních nomádů
NaNomádskéStezce.cz
Nomádka Hanka Šormová