Tipy a návody

Jak zatraktivnit cestovatelský instagram? 1. část.

Klára Chmelařová|15. 2. 2018|

Cestování se dá v této době považovat za jakýsi trend, aby taky ne, můžete díky němu objevit neskutečná místa, uvědomit si, co vlastně od života chcete a také nasbírat nádherné fotografie. Ty můžete formou cestovatelského deníku, nebo klasické inspirace pro ostaní, zveřejňovat na instagramu a získat tak nálepku zajímavého profilu. 

S otázkami typu jak fotit, aby se zvedla sledovanost, která místa navštěvovat a jakým způsobem udělat fotky z cest zajímavější pro ostatní, se potýkám každou chvíli, tudíž se díky následujícím článkům zaměřím přímo na tato témata.

Hned na úvod bych ráda začala tím samotným nejdůležitějším základem, což je konkrétně samotné focení. Nikdy příliš nenalákáte na profil, který nebude mít zajímavé fotky, i když se snažíte sebevíc. Nejprve je třeba si ujasnit, jaký obsah chcete zveřejňovat. Cestujete pouze po Česku? Vyjeli jste na erasmus do konkrétní země? Nebo se snažíte navštívit co nejvíc míst? Zamyslete se nad tím, jak celkový profil pojmout, co můžete ostatním nabídnout. Jakmile totiž bude každá fotka věnovaná něčemu jinému, bude celý profil vypadat chaoticky a nebude se třeba tolik líbit.

Jakmile už víte, čemu se chcete věnovat, zamyslete se nad počasím. To totiž dovede fotky posunout úplně na jiný level. Ze své zkušenosti vím, že je nejlepší fotit, jakmile není slunce úplně kolmo k zemi, takže foťte, jakmile vrhá nějaké stíny. Vemte v potaz i roční období. Nemusíte zahazovat vycházku s fotoaparátem, jakmile zjistíte, že je venku zima a šero. Fotkám sluší i dramatičnost, mlha, pochmourno. Vyražte na výlet spíš jakmile je nějaké měnící se počasí, než ve chvíli, kdy je celý den azurové nebe. Tím, že se bude měnit obloha, nabídne se vám spousta krásných scenérií. Počkejte si na západ slunce, nebo vyražte fotit časně ráno.

Dalším poměrně základním tipem je nefotit přímo proti slunci, i když by vám někteří dokázali pravý opak, ale na to už musíte mít nějaké zkušenosti. Zprvu se zaměřte na to, aby vám slunce osvětlovalo místo, které fotíte. I méně kvalitnější foťák si tak se snímkem lépe pohraje a udělá ho kvalitnějším.

Na závěr tohoto prvního článku bych vám jen chtěla říct, abyste neztráceli motivaci k focení, jakmile nemáte příliš kvalitní fotoaparát, či fotíte přímo z mobilu. V dnešní době už se na tohle vůbec nehraje. Pohrajte si s nápadem na fotky, foťte za denního světla a můžete méně kvalitní fotky dovést k něčemu nádhernému.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho se svými přátelmi.

  
  
Klára Chmelařová
Zdravím všechny čtenáře, jsem Klér,
blázen do instagramu, s chutí cestovat a žít na plné obrátky.

Zabývám se aplikací instagram jak po obsahové, tak po marketingové stránce. Snažím se, aby na profilu každého mého klienta bylo jasně znát, kým doopravdy je. Stejnou filozofií se řídim i ve focení a celkově ve svém životě - zachycuji momenty tak, aby byly krásné a zároveň autentické.

Zpět

Partneři

Digimadi
Digitální kancelář
Festival
digitálních nomádů
NaNomádskéStezce.cz
Nomádka Hanka Šormová