Tipy a návody

Jak zatraktivnit cestovatelský instagram? 3. část.

Klára Chmelařová|25. 3. 2018|

Můžete fotit sebekrásnější fotky, ale pokud je nikdo neuvidí, nedocílíte vašeho záměru. V tomto díle se tedy vrhneme rovnou na instagram, jeho propagaci a vzájemnou interakci mezi ostatními účastníky této aplikace.

Zvýšení sledovanosti docílíte díky kombinaci krásných fotek spolu s vaší aktivitou a hashtagy. Vaše aktivita spočívá v účastnění se dění na instagramu, komentování fotek ostatních, dávání lajků. Jakmile toto dodržíte, bude vaše jméno víc na očích a snáz se k vám někdo dostane. Když budete upřímně oceňovat tvorbu ostatních, můžete si navíc najít instagramové přátele, se kterými se budete navzájem podporovat. V této době je například populární výměna sdílení profilu na instastories, pamatujte ale, že nesmíte nikoho prosit, můsí to vzejít přirozeně, nebo to můžete podnítit formou soutěže. Například z lidí, kteří vás budou sdílet, vyberete jednoho výherce, jemuž pošlete nějaký malý dárek.

Hashtagy jsou také velmi důležité. Díky nim k vám na profil příjde hromada lidí z cílové skupiny, tedy z té cestovatelské. Mezi mé tipy na cestovatelské hashtagy patří například #amazingplaces, #dnescestujem, #visitczechrepublic, #beautifuldestinations, #neverstopexploring, nebo #wildculturecz.


instagram tagy


Jakmile je pod hashtagem přes milion fotek, je skoro zbytečné takový tag použít, jelikož se vaše fotka rychle ztratí mezi ostatní. Také je třeba si uvědomit, čeho se fotka týká a na co se specializujete. Zkuste váš styl fotek shrnout do nějakého pojmu, zamyslete se nad tím, co vše na fotce vidíte, čím víc hashtagů, tím líp. I když to někomu příjde jako otrava, věřte mi, že se to vyplatí.

Pokud vás hashtagy otravují a nechcete si kvůli nim kazit popisky, můžete je vložit do komentářů, nebo je oddělit od popisku několika tečkami a mezerami.

Propagovat fotky na instagramu můžete také skrz placené reklamy, to vám ale moc nedoporučuji, momentálně to není lidem moc smypatické a spíše je odradíte. Navíc to vyjde poměrně draho.

Po této sérii už byste měli být plnohodnotně vybaveni, teď už se jen vrhnout na praxi a začít fotit. Přeji příjemné cestování a instagramování.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho se svými přátelmi.

  
  
Klára Chmelařová
Zdravím všechny čtenáře, jsem Klér,
blázen do instagramu, s chutí cestovat a žít na plné obrátky.

Zabývám se aplikací instagram jak po obsahové, tak po marketingové stránce. Snažím se, aby na profilu každého mého klienta bylo jasně znát, kým doopravdy je. Stejnou filozofií se řídim i ve focení a celkově ve svém životě - zachycuji momenty tak, aby byly krásné a zároveň autentické.

Zpět

Partneři

Digimadi
Digitální kancelář
Festival
digitálních nomádů
NaNomádskéStezce.cz
Nomádka Hanka Šormová